Viltkameraer i Norge

Norsk institutt for naturforskning / NINA har laget en fantastisk side som viser deg bildene fra viltkameraer som de har satt opp eller har tilgang til i Norge. Dette gir oss et innblikk i dyrenes vandring i nærheten av der vi har fritidsbolig eller hvor vi bor. Sidene er bugd opp med enkle muligheter for å navigere i et kart.

Klikk på bilde for å komme til viltkamera sidene:

Sensorstyrte kameraer

Du kan se alle bilder fra alle arter som er fotografert på nettsiden Viltkamera.nina.no. Det er en meny på høyre side med forskjellige valgmuligheter, så har du kun lyst til å se bilder av rev, kan du velge det i en nedtrekksmeny. Det er spesielt å se ville dyr i sitt naturlige habitat, og for den natur- og dyreinteresserte kan nok mange timer tilbringes på denne nettsiden.

Kameraene settes opp i områder etter råd fra kjentfolk med lokalkunnskap. Tillatelse fra grunneier innhentes alltid før kameraene settes opp, og de plasseres gjerne i områder med lite allmenn ferdsel, av naturlige årsaker.

Om kamera skulle slumpe til å ta bilde av mennesker, blir disse slettet og ikke lagt ut på viltkamera-nettsiden.

Se Norgeskart med Viltkameraoversikt. Her kan du sortere etter dato og dyrearter, slik at du finner hva som ferdes i hytteområdet der du er.

For mange av oss som liker naturen og fritidsaktiviteter setter vi pris på NINA og det arbeidet de gjør. Vi håper at ved å dele informasjon om dem og det arbeidet de gjør, vil sørge for at flere blir opptatt av å støtte opp om naturen. På websidene deres finner vi mange spennende artikler. Klikk på bilde eller her for å lese mer.