Gå til forsiden

Finn Frisbeegolfbane med en app

Denne artikkelen er mer enn to måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
En aktivitet som passer for hele familien. Denne appen hjelper deg å finne en bane, uansett hvor du er i landet. Perfekt for hytteferien 2021.
Del
Tweet
Send
Print

Det er mange år siden frisbee-golf, også omtalt som diskgolf eller discgolf, fikk fotfeste som folkesport og fritidsaktivitet. I dag finnes det faktisk over 90 discgolfbaner i Norge, hvorav omtrent halvparten er fullverdige baner med 18 hull eller mer. For eksempel har Valdres Discgolfpark 21 hull, der også bildet over er hentet fra

Discgolfbaner og discgolfparker finner du over hele landet, både i storbyene og spennende områder som Valdres, Christian Fjeld festning i Elverum og Hammerfest. Hammerfest har forøvrig verdens nordligste diskgolf-bane.

Finn og sjekk bane med mobilen

For å finne morsomme diskgolfbaner, har det internasjonale forbundet for frisbee-golf laget en egen app. Denne appen kan lastes ned både til iPhone og Android, og gir deg en enkel og effektiv oversikt over baner nær deg, eller baner i bestemte områder.

Appen gir deg mye info om den enkelte bane, med både beliggenhet med Google Maps og brukeropplastede bilder fra banen. Du kan lagre baner og parker du kommer over i en egen ønskeliste i  Udisc-appen eller markere som allerede besøkt, samt en rangering. 

Rangeringen viser både antall brukere som har vurdert banen, og hvor høyt eller lavt den er rangert.

Siden uDisc har full oversikt over både banekart og mål, kan man også bruke appen til å føre poeng og score underveis i spillet, noe som er veldig nyttig – da man slipper å bære med seg penn og papir underveis.

Last ned uDisc til iPhone

Last ned uDisc til Android

Besøk nettsidene til Valdres Discgolfpark

uDisc mobilapp til android og iphone

Hva er frisbeegolf?

Frisbeegolf har et enkelt regelsett, og passer for hele familien uansett fysisk form og forkunnskaper. Alt du behøver er en frisbee og et mål. Reglene ligner på ordinær golf, og fungerer slik at spilleren har et bestemt startområde eller startplattform for hvert enkelt mål/hull, tilsvarende utslagsted / teeing area i golf.

Fra startområdet skal man få sendeplaten til å treffe målet, og spillere har hver sin frisbee som de sender etter tur. Målet er som regel en spesialdesignet metallkurv.

For hvert kast må man gå dit frisbeen landet, og forsøke å komme nærmere målet med neste kast. Enkelt forklart er målet med spillet å være den spilleren som bruker så få kast som mulig for å komme seg mellom start og mål. Banen kan både ligge i åpent terreng, og i skogsområder.

Les mer om spilloppsett og regler på nettsidene til Valdres Frisbeeklubb

uDisc mobilapp til android og iphone
Del
Tweet
Send
Print

Les også

Samling med webkamera fra hytteområder over hele landet

Nyeste

Info

Fritidsbolig.net er en kommersiell nettportal for hytteeiere og lokalt næringsliv.

Nettportalen publiserer annonsørinnhold for både tredjepartsleverandører og egne merkevarer.

Annonser er produsert av Nyli AS, og kopiering av innhold er ikke tillat uten avtale.

Fritidsbolig.net og Nyli AS har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som blir referert eller lenket til i annonser.

Kontakt oss for annonseplass

Se personvernerklæring

Velg område