Gå til forsiden

Fem grunner til å besøke Numedal

Denne artikkelen er mer enn to måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Hva skjer i Numedal, spør du? Alt mulig, svarer vi. I Numedal finner du flotte severdigheter, familieaktiviteter og fartsfylte opplevelser.
Del
Tweet
Send
Print

Reisen til Veggli sentralt i Numedal tar kun to timer om du reiser med bil fra Oslo. I Numedal finner du alt fra rafting i Uvdal og sykkeldresin i Veggli, til stavkirkesafari og heftige dyremøter på Langedrag.

I Numedal og områdene rundt finner du noe av det beste Norge har å by på av aktiviteter, og her er fem av våre favorittopplevelser:

1. Sykkeldresin i Veggli

Sykkeldresin på Numedalsbanen FOTO: Uvdal.no

Hos Veggli Vertshus kan du leie eller forhåndsbooke sykkeldresin til deg og ditt reisefølge for en hyggelig dagstur. Du kan forhåndsbooke picnickurv eller matservering, så du har noe til lunsjen under sykkelturen på den nedlagte Numedalsbanen.

Du kan tilpasse distanse etter evne, og den lengste turen på 32 kilometer går til Rødberg, nord for Veggli.

Når du booker sykkeldresin, velger du om du vil booke for formiddag, ettermiddag eller heldag – så bestemmer du selv distanse.

2. Stavkirkene

Numedal markedsfører seg som middelalderdalen, og det er ikke uten grunn. 

Her finner du hele fire godt bevarte stavkirker bygd rundt år 1100-1200. Kirkene har blitt ombygd og oppusset flere ganger fra mot moderne tid, og besøket er i seg selv en vandring i norsk i historie.

Selve bilturen fra Flesberg stavkirke via kirkene Rollag og Nore til Uvdal stavkirke i nord tar ikke mer enn en drøy time. 

Etter Rollag stavkirke kjører du gjennom Veggli, og her finnes det gode handelsmuligheter for både innkjøp av provisjoner og lokale spesialiteter.

Les mer i egen artikkel om stavkirkene i Numedal

3. Rafting i Numedalslågen

Helt nord i Numedal finner du Dagali, et sted synonymt med rafting for mange entusiaster. Her kan du rafte på Numedalslågen med et opplegg som er tilpasset ditt reisefølge. Du kan booke familierafting (fra 8 år) eller Gøy på Vannet (fra 4 år) som passer for de aller minste, eller programmer tilpasset vennegjengen eller jobbturen.

I området finner du mange andre aktiviteter som go-kart, rappellering og bilslalom. I tillegg er det mulighet for både bespisning og overnatting på Dagali.

Om du kommer vinterstid kan du delta på aktiviteter som snøscootersafari og powerturn buggy.

Dagali er også bare en kort biltur fra Geilo og Hallingdal.

Rafting på Numedalslågen. FOTO FRA: Uvdal.no

4. Hardangervidda nasjonalpark

Øvre Numedal Statsallmenning ligger innenfor Norges største nasjonalpark og høyfjellsplatå, nemlig Hardangervidda. Hardangervidda er et yndet turmål for mange, og her finner du gode turmuligheter. Den Norske Turistforeningen har mange hytter på høyfjellsplatået. Hardangervidda har et rikt dyreliv med både villreinstamme og en stor rypebestand.

Med fiskekort har du også mulighet til å dra ørret på stangfiske.

5. Langedrag

Langedrag er kanskje Norges mest kjente naturpark. Du finner Langedrag på Tunhovd, kun 50 minutter nord for Veggli. Her kan besøkende få oppleve nære dyremøter med både rovdyr, hjortedyr og husdyr gjennom hele året. Det arrangeres også opplevelser som Hund- og friluftsleir og hundekjøring.

Langedrag Klatrepark anbefales som en flott dagstur for familien.

Sommerleir med hunder på Langedrag. FOTO: Langedrag Naturpark
Sommerleir med hunder på Langedrag. FOTO: Langedrag Naturpark
Del
Tweet
Send
Print

Anbefalt:

Samling med webkamera fra hytteområder over hele landet

Del dine hyttebilder #fritidsbolig

Info

Fritidsbolig.net er en kommersiell nettportal for hytteeiere og lokalt næringsliv.

Nettportalen publiserer annonsørinnhold for både tredjepartsleverandører og egne merkevarer.

Annonser er produsert av Nyli AS, og kopiering av innhold er ikke tillat uten avtale.

Fritidsbolig.net og Nyli AS har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som blir referert eller lenket til i annonser.

Kontakt oss for annonseplass

Se personvernerklæring

Velg område

Info

Denne artikkelen er merket som redaksjonelt innhold. Dette betyr at den er utformet uten kommersielt samarbeid med annonsør eller annen tredjepart.

Redaksjonelle artikler kan inneholde eksterne lenker. Fritidsbolig.net har ikke ansvar for innhold på eksterne lenker.

Kontakt oss for annonseplass

Se personvernerklæring