Gå til forsiden

FOTO: Visit Jotunheimen / Sven Erik Knoff

Ta en dagstur til Lom og Jotunheimen!  

Høsten er ei smellvakker tid i fjellheimen. Naturen fyrer i gang en rå fargefest – og du og gjengen din er invitert!

Om du reiser tidlig, rekker du faktisk å gå til en 2000-meterstopp, ta en svipptur innom bakeriet og kanskje til og med en liten handletur på en av de mange spennende butikkene i Lom sentrum – på én dag.  

FOTO: Visitjotunheimen.no

Om du har med deg familien på tur, kan du rusle på en litt kortere tur, og stikke innom klatreparken på veien, eller besøke utstillinga «Bergtatt» på Norsk fjellsenter, eller steinsenteret i Lom, som har landets største samling av steiner.  

Vi kan jo nevne at Jotunheimen har majestetisk fjellnatur med høye fjelltopper, ja, faktisk de høyeste i Norge, og at det er utallige dagsturmuligheter til både høye og litt lavere utsiktspunkt. Kom innom oss i turistinformasjonen, så skal vi vise deg! 

FOTO: Visitjotunheimen

Dessuten; få med dere en brefører til en mektig isbre – for å utforske både sprekker og istårn. Visste du forresten at det finnes 10.000 år gamle kalksteinsgrotter i Dumdalen, på Sognefjellet, hvor man virkelig kan utforske undergrunnen? Dette er en aktivitet som også funker bra på regnværsdager (selv om området faktisk er av de tørreste i hele landet!). 

Vi gir deg herved et lite «pip» om hvor enkelt du kan kombinere hyttehelga eller -ferien din med litt høyfjell- og bygdemagi. Kanskje kan dere sanke litt sopp på turen, eller plukke blåbær til desserten på hytta?  

FOTO: Visitjotunheimen.no

«Alle veier fører til Lom!» – så kom!  

Nasjonalparklandsbyen Lom ligger flott til under mektige Lomseggen (1289 moh.), og utgjør et krysningspunkt mellom øst og vest. Her er det kort vei til både fjell og fjord. En kulturhistorisk fjellbygd velkjent for sin særegne arkitektur – med en av landets eldste stavkirker som sentrumsjuvel. Her finner du restauranter som serverer kortreist lokalmat, trivelige kafeer og spennende butikker rundt elva Bøvra som renner vill og hvit utfor Prestfossen. 

Vi har dessuten et genialt fotturkart – med oversikt over alle turene du kan gå – på godt merka sti – fra sentrum. Bygda og fjellheimen er en perfekt «base» for en gøyal, smakfull og opplevelsesrik høsttur.  

Og du, om du ønsker deg enda en dag på «ferie-i-hytteferien», kan du overnatte på hotell eller hytter, på camping eller en sjarmerende gård.  

Overnatting: https://www.visitjotunheimen.no/overnatting 

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Visit jotunheimen

Visit jotunheimen

Visit Jotunheimen er reisemålselskapet for Jotunheimen, Lom og omland. Velkomen til det mest fjellrike landskapet i Noreg. Her finn du dei høgaste fjella i Norge, Galdhøpiggen og Glittertind og dei fleste av landet sine 2000-meterstopppar. Gjer deg klar for fotturar i frodige dalar og over høge toppar, til å utforske mektige isbrear og glitrande innsjøer.

Besøk Visitjotunheimen.no

Hva syns du om Ta en dagstur til Lom og Jotunheimen!  ?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. 

Tips venner og bekjente om fritidsbolig.net og følg oss på Facebook.

Se webkamera fra ditt hytteområde

Gol Motor & Fritidspark

Aktiviteter og motorforlystelser for barn fra 6-90 år.

Opplev Norge

Lokal bedrift? Vis deg fram gratis!

Legg inn bedriften selv,
og bli synlig i dag!

Info

Fritidsbolig.net er en kommersiell nettportal for hytteeiere og lokalt næringsliv.

Nettportalen publiserer annonsørinnhold for både tredjepartsleverandører og egne merkevarer.

Annonser er produsert av Nyli AS, og kopiering av innhold er ikke tillat uten avtale.

Fritidsbolig.net og Nyli AS har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som blir referert eller lenket til i annonser.

Kontakt oss for annonseplass

Se personvernerklæring

Velg område