Gå til forsiden

viltkamera

Se viltkameraer fra hele landet

Denne artikkelen er mer enn to måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Nasjonalt Institutt for Naturforskning har "Gaupekameraer" gjemt over store deler av Norge som tar fantastiske dyrebilder.
Del
Tweet
Send
Print

Gaupebestanden i Norge ligger på rundt 300 dyr, et tall som har vært synkende de siste årene. Stortinget har derfor bestemt at det til enhver tid skal være 65 familiegrupper (mor med unger) av gaupe. For å holde et øye med at bestanden holder seg på dette nivået, overvåkes antallet ved registrering av spor i snø. I tillegg har Norsk Institutt for Natuforskning (NINA) satt opp mange viltkamera over hele landet.

Sensorstyrte kameraer

Du kan se alle bilder fra alle arter som er fotografert på nettsiden Viltkamera.nina.no. Det er en meny på høyre side med forskjellige valgmuligheter, så har du kun lyst til å se bilder av rev, kan du velge det i en nedtrekksmeny. Det er spesielt å se ville dyr i sitt naturlige habitat, og for den natur- og dyreinteresserte kan nok mange timer tilbringes på denne nettsiden.

Kameraene settes opp i områder etter råd fra kjentfolk med lokalkunnskap. Tillatelse fra grunneier innhentes alltid før kameraene settes opp, og de plasseres gjerne i områder med lite allmenn ferdsel, av naturlige årsaker.

Om kamera skulle slumpe til å ta bilde av mennesker, blir disse slettet og ikke lagt ut på viltkamera-nettsiden.

Se Norgeskart med Viltkameraoversikt. Her kan du sortere etter dato og dyrearter, slik at du finner hva som ferdes i hytteområdet der du er.

Del
Tweet
Send
Print

Les også

Samling med webkamera fra hytteområder over hele landet

Info

Fritidsbolig.net er en kommersiell nettportal for hytteeiere og lokalt næringsliv.

Nettportalen publiserer annonsørinnhold for både tredjepartsleverandører og egne merkevarer.

Annonser er produsert av Nyli AS, og kopiering av innhold er ikke tillat uten avtale.

Fritidsbolig.net og Nyli AS har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som blir referert eller lenket til i annonser.

Kontakt oss for annonseplass

Se personvernerklæring

Velg område