Gå til forsiden

tibber og fjordkraft

Hurtigtest av appene til Tibber og Fjordkraft

Denne artikkelen er mer enn to måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
spotpris på strøm. Fritidsbolig.net har prøvd to apper som lar deg både følge med på strømbruk og styre smarthuset -eller smarthytta
Del
Tweet
Send
Print

Det finnes flere tilbydere, både strømselskap og andre, som lar deg følge med på strømbruken. De mest populære tilbyderne er knyttet opp mot strømleverandører, og Fritidsbolig.net har gjennomført en hurtigtest (et annet begrep du har blitt godt kjent med i løpet av året som var) av to populære apper – Fjordkraft og Tibber. 

NorgesEnergi hadde ikke fått ferdigstilt appen sin (den kommer veldig snart), og månedsbeløpet i spotprisavtalen fra Hafslund lå noe høyt, så derfor er kun Fjordkraft og Tibber inkludert i denne testen.

Kun app – ikke pris

I denne testen tar vi ikke for oss pris eller noe annet rundt strømavtalene, men kun brukervennlighet, informasjonsverdi og funksjoner tilknyttet appene. Begge strømselskapene selger også en liten måler. Med navnene Puls og Pulse. Denne kobles til en infoport (HAN-port) ved boligens strømmåler. Med denne måleren kan du brukes strømselskapets app til å lese av øyeblikksforbruk, og er en nyttig sak som gir deg nyttig informasjon om hva som trekker strøm i din bolig. Vi hadde ikke anledning til å teste disse, men da vet du at de finnes ihvertfall. 

FORSKJELLIGE: Startsidene av appene bærer tydelig preg av Strømselskapenenes branding. Montasje – Skjermskudd: Tibber / Fjordkaft

Startside og design 

Fjordkraft sin app er svært preget av den kraftige oransje-fargen som inngår i strømselskapets merkevareidentitet. Et fargevalg som dessverre fungerer når man med litt slitne øyne skal sjekke strømprisen i et mørkt rom tidlig en desember-morgen. 


Ellers er startsiden innholdsrik, med en oversikt over månedens strømforbruk, i boligen, med mulig til å enkelt legge inn flere boliger som hytter og sekundærboliger. Som Fjordkraftkunde har den en rekke kundefordeler i andre markeder, og disse er lett tilgjengelige i appen, med både rabattkoder og annen info – pluss for dette! 
 
Fjordkraft-appen har også navigasjonsikoner for info om strømfordeling, elbil nåværende spotpris, utetemperatur.  
 
Når du åpner Tibber får du opp en startskjerm med spotpris, været og de integrasjoner du har satt som elbillader, smarthjem eller Tibber Pulse. Her er det langt færre alternativer enn i Fjordkraft-appen, noe som gjør det mer oversiktlig og gir deg lettere tilgang til informasjon om selve strømforbruket og priser. 

Fjordkraft omfatter også Fjordkrafts kundefordeler, ekstremt store markedsplass der du kan kjøpe alt fra varmepumper til sparkesykkel og Fjordkrafts mobilabonnementer. 

Tibber har Tibber Store, og der de selger diverse smarthus-dingser 

Vi konkluderer med at de scorer likt på startside-innhold, på tross av at Tibber er enklere, men også mer oversiktlig. Alt etter behov. 

ENKLERE I TIBBER: I Tibber kan man enkelt navigere seg rundt til å se historiske strømpriser fra gårsdagen, uken eller måneden.. Montasje – Skjermskudd: Tibber / Fjordkaft

Hvor enkelt er det å følge med på strømpris og statistikk? 

Begge appene har kun ett trykk etter åpning for å komme til en graf som viser dagens oversikt over spotprisen. 
 
I Tibber vises prisen oppgitt i ører (f.eks. 154 øre), men Fjordkraft viser strømprisen som kroner med to desimaler (f.eks. 1,54 kr). 
I Tibber har man også muligheten til å velge om du vil vise strømpris med eller uten avgifter, noe man ikke kan i appen fra Fjordkraft. 
 
Et annen brukervennlig funksjon i Tibber, er at man kan enkelt åpne historiske strømpriser fra denne siden, noe som gjør det lettere å sammenligne f.eks. dagens priser mot gårsdagen. I Fjordkraft-appen finnes det ingen historisk oversikt over priser, kun over historisk forbruk. 

Her vinner Tibber da man har muligheten til å tilpasse grafen over historiske strømpriser med både forbruk/pris per måned, uke, dag eller time. Vi syns også pris oppgitt i hele øre gir et ryddigere inntrykk. 

VALGMULIGHETER: I vår test fant vi flere valgmuligheter hos Tibber til å avgjøre når bilen skal være ferdigladet, men vi antar at funksjonaliteten kan variere ut i fra ladesystem og bilmodell man har integrert med strømappen. Montasje – Skjermskudd: Tibber / Fjordkaft

Lading av elbil en og smarthusfunksjoner 

Begge appene byr på en rekke integreringsmuligheter med smarthussystemer. Vi har ikke hatt tid til å teste opp mot de store kjente smarthus-hubene som Athomey og Futurehome, og kan derfor ikke uttale oss om dette – men skriv gjerne til oss på Facebook med din opplevelse av smarthusintegrasjonene til Tibber og Fjordkraft. 
 
Vi testet integrasjon mot elbillader og elbil, og satte opp både Easee og Tesla. 
Vi opplevde at begge appene var enkle i oppsettet med tilknytning av kontoer til appene Til Easee og Tesla, og det var generelt enkelt å administrere i daglig bruk. 


Ved å knytte elbil eller hjemmelader til strømappen kan man la appen styre ladingen slik at bilen lades når strømmen er billigst. 
I Fjordkraft-appen får man opp en fiffig oversikt over hvor mye forrige lading kostet, og hvor mye man sparte på ladingen, noe man kun får oppgitt i kilowatt i Tibber- 
appen. 
 
Begge appene byr på mulighet til å sette et tidspunkt bilen skal være ferdig ladet til, men kun hos Tibber fant vi muligheten til å sette en ukeplan, med forskjellig avreisetider for forskjellige dager. Dette er nyttig da man nødvendigvis ikke bruker bilen hver dag, men man kan allikevel la den stå tilkoblet i laderen slik at den lader seg er ferdig til hjemreise fra hytta. 
 

I Fjordkraft-appen fant vi kun mulighet til å sette tidspunkt for når bilen skal være ferdigladet, men det er mulig dette finnes dersom Fjordkraft integreres mot andre ladere/elbiler. 

MERSALG: Begge appene byr på utlenker til strømselskapenes nettbutikker, men Fjordkraft har plassert lenken i midten i hovedmenyen. Montasje – Skjermskudd: Tibber / Fjordkaft

Konklusjon 

Vi syns appen til Tibber har bedre funksjonalitet, og gir mer oversikt, men savner hvor mye penger elbillading kostet oss, slik som Fjordkraft viser.  
 
Som Fjordkraftkunde har du mange kundefordeler og rabatter hos andre aktører, samt mulighet til å administrere mobilabonnementet (fra Fjordkraft mobil) i samme app. 

Vi lander på at Fjordkraft har den mest innholdsrike appen dersom man ønsker å dra nytte av de andre kundefordelene som Fjordkraft har, men dersom du setter pris på en rask og oversiktelig app, og ønsker kun å følge med på strømforbruk, priser og statistikk vil vi anbefale Tibber. 

STATISTIKK: Vår opplevelse er at Tibber byr på langt mer informativ og innholdsrik statistikk enn Fjordrkaft – noe som er gøy for oss som syns det er artig med tolkning av data. Montasje – Skjermskudd: Tibber / Fjordkaft
Del
Tweet
Send
Print

Anbefalt:

Samling med webkamera fra hytteområder over hele landet

Del dine hyttebilder #fritidsbolig

Info

Fritidsbolig.net er en kommersiell nettportal for hytteeiere og lokalt næringsliv.

Nettportalen publiserer annonsørinnhold for både tredjepartsleverandører og egne merkevarer.

Annonser er produsert av Nyli AS, og kopiering av innhold er ikke tillat uten avtale.

Fritidsbolig.net og Nyli AS har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som blir referert eller lenket til i annonser.

Kontakt oss for annonseplass

Se personvernerklæring

Velg område

Info

Denne artikkelen er merket som redaksjonelt innhold. Dette betyr at den er utformet uten kommersielt samarbeid med annonsør eller annen tredjepart.

Redaksjonelle artikler kan inneholde eksterne lenker. Fritidsbolig.net har ikke ansvar for innhold på eksterne lenker.

Kontakt oss for annonseplass

Se personvernerklæring